Posted on

Kindercast geeft vrijdag startsein voor kaartverkoop Ciske de Rat De Musical

De kindercast van Ciske de Rat De Musical.
De kindercast van Ciske de Rat De Musical.

Onder de Nederlandse musicals bevinden zich enkele pareltjes. Eén van die parels is Ciske de Rat De Musical. Een ontroerend verhaal met prachtige muziek, dat garant staat voor een lach, een traan en bovenal kippenvel. Nadat een kleine tien jaar geleden Joop van den Ende met deze musical de zalen liet volstromen, maakt Muziekvereniging Oranjevaan het opnieuw mogelijk om te genieten van het straatschoffie Ciske. Op 18, 19 en 20 maart 2016 wordt Ciske de Rat De Musical uitgevoerd in De Parel in Fijnaart. Aanstaande vrijdagavond vindt op ludieke wijze de aftrap plaats van de kaartverkoop.

Muziekvereniging Oranjevaan draait haar hand niet om voor een grootse productie. Zo werd al eerder succes geoogst met Sister Act De Musical, Orange in Concert en Turn on the Music. Ciske de Rat De Musical overtreft alles. Dat begint al met de cast die uit 23 volwassenen en 11 kinderen bestaat. Het koor MOVE, met ruim 30 leden, vormt het ensemble. Ook verleent het ballet van Caroline Ophof zijn medewerking aan de musical. Helemaal bijzonder is dat de muziek wordt gespeeld door het orkest van Oranjevaan. Aangevuld met gastmuzikanten zijn dat ruim 50 muzikanten. Nog niet eerder werd de muziek van deze musical gespeeld door een harmonieorkest. Dirigent Michel Hectors heeft speciaal daarvoor de muziek bewerkt.

Straatschoffie
Ciske de Rat De Musical vertelt het beroemde verhaal over het Amsterdamse straatschoffie Ciske Vrijmoeth, maar laat ook zien hoe het hem vergaat als volwassen man. Zijn belevenissen tijdens de mobilisatie van 1939 zijn ragfijn door de musical heen geweven en geven een nieuwe dimensie aan het oer-Hollandse verhaal. In de musical zorgt de jonge Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken. Tegelijk zien we de volwassen Ciske worstelen met zijn verleden. Voor het uitvoeren van Ciske de Rat De Musical heeft Oranjevaan toestemming van Stage Entertainment Productions B.V.

Onvergetelijk
Oranjevaan trekt alles uit de kast omdat het 125 jaar bestaat. Zij wil het publiek een onvergetelijke avond of middag bezorgen. De sporthal van De Parel wordt veranderd in een ware theaterzaal, compleet met een tribune. Een professioneel licht- en geluidsbedrijf zorgt ervoor dat iedereen goed te zien en te horen is. Een groot deel van het decor wordt gevormd door een gigantisch projectiescherm, waardoor het publiek nog meer in het verhaal getrokken wordt. Het wordt echt een musical die niemand wil missen.

Start voorverkoop
De elfkoppige kindercast geeft komende vrijdagavond een voorproefje van de musical. Aan het begin van Het Ongelofelijke Ongeluksbal in De Graanbeurs zingen de musicaltalenten om 20.30 uur het bekende nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’. Zij worden daarbij begeleid door pianist Jens van Hoof. Aansluitend overhandigt Ciske de Rat (Jannes Matthee) de eerste toegangsbewijzen aan Prins Robert den Eerste. Dat is meteen het officiële startsein van de kaartverkoop. De toegangsbewijzen zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar bij: Drogisterij/parfumerie Sebastiaan (Voorstraat 39), Voet Installatietechniek (Voorstraat 7) en Slijterij Van der Maas (Oudemolensedijk 9). Ze zijn ook te bestellen via www.oranjevaan.nl/ciske. De kaarten kosten slechts € 12,50 in de voorverkoop (€ 15,- aan de zaal).

Ciske de Rat De Musical wordt opgevoerd op vrijdag 18 maart om 19.30 uur, zaterdag 19 maart om 19.30 uur en zondag 20 maart om 14.00 uur.