Lessen

boypracticeUit onderzoek blijkt dat muziek maken slimmer maakt. Daarnaast is muziek maken leuk en in een groep gezellig. Reden te meer om een muziek instrument te leren bespelen. Bij Muziekvereniging Oranjevaan kan dat op een verantwoorde manier. Alle muzieklessen worden namelijk gegeven door gediplomeerde docenten.

AMV en Koper
Voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar geeft Edwin Matthee uit Fijnaart Algemene Muzikale Vorming. In deze cursus leren de kinderen de grondbeginselen van het maken van muziek. Na de AMV-cursus kunnen zij makkelijker doorstromen naar een instrument.
Edwin geeft daarnaast les op trombone, euphonium, tuba en klein koper (trompet, cornet en bugel). Edwin is op jonge leeftijd begonnen op trombone en speelde onder andere bij Oranjevaan (!). In 1996 werd hij beroepsmuzikant bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ en studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium. Vanaf 1 september 2013 heeft Edwin zijn eigen muziekschool: www.edwinmatthee.nl

Dwarsfluit
De dwarsfluitlessen worden gegeven door Anita van Poppel uit Breda. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg en heeft haar bachelor klassiek dwarsfluit gehaald. Met medestudenten is zij een blaaskwintet begonnen, KwinD. Anita volgde masterclasses bij Wilbert Hazelzet, Peter-Lucas Graaf, Jacques Zoon en Emily Beynon. In 2006 won zij de aanmoedigingsprijs in het befaamde Prinses Christina Concours.

Klarinet en saxofoon
De docent voor klarinet en saxofoon is Michel Hectors uit Roosendaal.
Hij geeft les in Fijnaart, Rucphen en Willemstad. Tevens is Michel dirigent van het harmonie-orkest en het jeugdensemble van Oranjevaan, harmonie OBK in Willemstad, harmonie Vlijt en Volharding uit Essen en harmonie Soli Deo Gloria uit Wouwse Plantage.

Slagwerk (drums)
Deze functie is momenteel vacant. Zo spoedig mogelijk worden deze lessen opnieuw opgestart.

Het leren bespelen van een muziekinstrument via Muziekvereniging Oranjevaan is om de volgende redenen extra aantrekkelijk:
1. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten
2. De huur van de oefenruimte neemt Oranjevaan voor haar rekening
3. De leskosten zijn zéér voordelig.
4. Onze docenten voldoen aan de richtlijnen van de gemeente Moerdijk, zodat u in aanmerking komt voor subsidie. Klik hier voor meer informatie over de subsidieregeling. 

Stuur voor meer informatie een email naar info@oranjevaan.nl of bel naar het secretariaat: 0168-464262.