Hoog niveau op voorspeelavond

Muziekvereniging Oranjevaan sluit haar lesseizoen traditiegetrouw af met een voorspeelavond. Op deze avond laten de leerlingen horen wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd.

De leerlingen van Oranjevaan zijn weer met sprongen vooruitgegaan, zo bleek tijdens de voorspeelavond van woensdag 25 juni. Het was voor het publiek geen lange zit. Door blessureleed en afzeggingen, traden maar vijf leerlingen voor het voetlicht. Zij lieten echter een zeer hoog niveau horen.

Het spits werd afgebeten door fluitiste Mirte van Hoof. Enkele maanden geleden heeft zij haar A-diploma gehaald. Dat was goed te horen, want haar Colours of the wind stond als een huis. Vervolgens speelde Mirte Tikkertje, een duet samen met haar docente Anita van Poppel.

Xynthia Scheffer liet op fluit horen dat zij de zestienden al aardig onder de knie heeft in de Zestiendenmedley. Ook het nummer Met trommel en trompet volbracht ze met verve.

Elke woensdagavond leert Brent de Kraa de fijne kneepjes van het trommelen van instructeur Johan Nijhoff. Samen speelden ze Jeugd en Toekomst, Discobeat en een gedeelte van de ingewikkelde Stokkenshow.

Vervolgens nam Bas Jaspers plaats achter het drumstel. Bas krijgt les van Marco Brok en had voor de voorspeelavond Alive and Kicking van de Simple Minds ingestudeerd. Elke klap was raak.

Trompettist Martijn Maris is sinds enkele weken in het bezit van zijn A-diploma. Hij ontving daarvoor nog een kleine attentie van de vereniging. Zijn docent Edwin Matthee vertelde dat Martijn zo fanatiek is, dat hij meteen door wil voor zijn B. Hij liet dan ook al een nummer op B-niveau horen: de etude Allegro Ma Sostenuto. Vervolgens speelde Martijn samen met Jannes Matthee op toetsen en Bas Jaspers op drums Let It Go uit de film Frozen. De voorspeelavond werd afgesloten door Martijn en Edwin, die gezamenlijk het Songfestivalnummer Calm after the storm speelden. Het publiek beloonde de optredens met een welverdiend applaus.

De lessen bij Muziekvereniging Oranjevaan worden gegeven door gediplomeerde docenten. Dankzij de subsidieregeling van de gemeente Moerdijk zijn de muzieklessen voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar zeer betaalbaar. Wilt u meer informatie? Stuur een e-mail naar info@oranjevaan.nl of bel naar 0168-463097. 

Hieronder een foto-impressie van de voorspeelavond, met dank aan Otto Maris.