Jeugdleden kijken van bovenaf

IMG_2285

Zaterdag 14 september hebben onze jeugdleden van een inmiddels al redelijk traditioneel jeugduitje mogen genieten. Deze keer hebben de jeugdleden een leuke klimervaring gehad in het klimcentrum Yellow Stone in Roosendaal. In eerste instantie was het de bedoeling om naar het klimbos Brabantse Wal te gaan in Bergen op Zoom. Door de slechte weersvooruitzichten besloten de organisatoren het plan te wijzigen. Wat een prima alternatief bleek te zijn.

Zes kinderen hadden zich aangemeld, drie kinderen van de Eigen-Wijsjes , één van de drumband en twee dapperen leerlingen die nog niet bij de Eigen-Wijsjes spelen, die dus in principe nog niet wisten met welke kinderen ze te maken kregen. Onze Eigen-Wijsjes weten dat ze alleen met naar elkaar luisteren pas een gaaf nummertje kunnen spelen. Muziek maken is dus als het ware een teamsport. Dat kon je merken, de twee leerlingen werden direct in de groep opgenomen.

Na te hebben verzameld bij de Parel, zijn we vertrokken naar Roosendaal naar het Red Band Sportpark waar het klimcentrum zich bevindt. Linda van der Zande, één van onze klarinettistes, en Marco Jaspers, tamboer bij drumband DUO, zijn meegegaan als begeleiders. Zij kregen als eerste instructie in het klimcentrum om te zorgen dat onze kids weer veilig en zonder botfracturen mee naar huis konden. Na deze instructie en allemaal een klimtuigje te hebben aangetrokken, kon het echte werk beginnen. Onze kids beklommen dapper de eerste oefenwand. Ze hadden de smaak goed te pakken en ze wilden al snel naar een hogere klimwand. Twee van onze kids slaagden er zelfs in de top van maar liefst 18 meter hoog te behalen!!! Super knap, want het was echt niet gemakkelijk. De blokjes werden steeds kleiner en spieren in de armen verzuren, dat maakt het klimmen pittig.

Na zo’n 1,5 uur klimmen was het alweer tijd en moesten we de klimtuigjes weer inleveren en kregen alle kinderen een klimdiploma.

De middag werd afgesloten bij de nieuwe McDonald’s aan de Gastelseweg in Roosendaal, waar de kinderen zelf mochten kiezen wat ze wilden eten. Na het buikje vol te hebben, bleken onze kids toch nog meer klimambitie te hebben. Zowel het binnen- als buitenspeeltoestel werd uitvoerig getest op degelijkheid. Gelukkig hebben beide toestellen de proef doorstaan.  Na afloop werden de kids weer netjes thuis afgezet. We kunnen terugkijken om een geslaagde, gezellige en dappere middag. Linda en Marco hebben van alle kids positieve reacties mogen ontvangen, dat ons motiveert om het organiseren van jeugduitjes te blijven doen.

Hieronder een foto-impressie van de jeugdmiddag:

 

Geef een reactie