Posted on

We zijn uitverkocht!!

Een week voor de première van Ciske de Rat De Musical van Muziekvereniging Oranjevaan zijn alle drie de voorstellingen uitverkocht!

Dat betekent dat ruim 2250 mensen kunnen gaan genieten van deze grootse productie, waar 125 vrijwilligers voor en enkele tientallen mensen achter de schermen aan meewerken. Iedereen die een kaartje heeft weten te bemachtigen: heel veel plezier met de voorstellingen. We maken het onvergetelijk!

Posted on

Meer dan 2000 kaarten verkocht!

De kaartverkoop van Ciske de Rat De Musical heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Met nog een kleine 3 weken voor de boeg is de magische grens van 2000 kaarten bereikt. 

Wie deze grootse productie wil zien moet dus snel zijn. Er zijn nu nog minder dan 250 kaarten. Haal ze snel bij Drogisterij/Parfumerie Sebastian aan de Voorstraat 39 in Fijnaart of bestel ze via www.oranjevaan.nl/ciske

Posted on

Zaterdagvoorstelling is uitverkocht!

De belangstelling voor Ciske de Rat De Musical van Muziekvereniging Oranjevaan is zeer groot. Ruim 3 weken voor de première is de voorstelling op zaterdag volledig uitverkocht! 

Voor de voorstellingen op vrijdagavond en zondagmiddag (matinee) zijn nog wel kaarten verkrijgbaar. Maar ook hiervoor is de belangstelling groot. Wacht dus niet langer en bestel meteen uw kaarten via www.oranjevaan.nl/ciske. Ook kunt u nog terecht bij het voorverkoopadres: Drogisterij/Parfumerie Sebastian, Voorstraat 39 in Fijnaart.

Posted on

Zaterdag bijna uitverkocht

De verkoop van de kaarten voor Ciske de Rat De Musical van Muziekvereniging Oranjevaan verloopt zeer voorspoedig. Met nog een kleine vier weken voor de boeg is de zaterdagavond bijna uitverkocht. 

Wilt u op zaterdagavond de voorstelling bijwonen, bestel dan meteen uw kaarten via www.oranjevaan.nl/ciske. Ook kunt u nog terecht bij het voorverkoopadres: Drogisterij/Parfumerie Sebastian, Voorstraat 39 in Fijnaart. Wacht niet te lang, want weg is weg.

Posted on

Kindercast Ciske maakt grote indruk

Kindercast_CiskeVoordat het carnavalsgeweld vrijdagavond 13 november losbarstte op Het Ongelofelijke Ongeluksbal was het muisstil in De Graanbeurs in Fijnaart. Een volle zaal luisterde ademloos naar het eerste optreden van de kindercast van Ciske de Rat De Musical. De elf talenten vertolkten dan ook haarzuiver het bekende nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’. Een betere reclame kon de musical zich niet wensen.

Ciske de Rat De Musical wordt door Muziekvereniging Oranjevaan op 18, 19 en 20 maart uitgevoerd in De Parel. Afgelopen vrijdagavond werd de aftrap gegeven voor de kaartverkoop. Na het optreden van de kinderen overhandigde Ciske (Jannes Matthee) de eerste toegangsbewijzen aan Prins Robert den Eerste. Kaarten à € 12,50 zijn in Fijnaart verkrijgbaar bij Drogisterij/Parfumerie Sebastian (Voorstraat 39), Voet Installatietechniek (Voorstraat 7) en bij Slijterij Van der Maas (Oudemolensedijk 9). De toegangsbewijzen zijn ook te bestellen via www.oranjevaan.nl/ciske

Kindercast_4 Kindercast_3 Kindercast_2 Kindercast_1

Posted on

Kindercast geeft vrijdag startsein voor kaartverkoop Ciske de Rat De Musical

De kindercast van Ciske de Rat De Musical.
De kindercast van Ciske de Rat De Musical.

Onder de Nederlandse musicals bevinden zich enkele pareltjes. Eén van die parels is Ciske de Rat De Musical. Een ontroerend verhaal met prachtige muziek, dat garant staat voor een lach, een traan en bovenal kippenvel. Nadat een kleine tien jaar geleden Joop van den Ende met deze musical de zalen liet volstromen, maakt Muziekvereniging Oranjevaan het opnieuw mogelijk om te genieten van het straatschoffie Ciske. Op 18, 19 en 20 maart 2016 wordt Ciske de Rat De Musical uitgevoerd in De Parel in Fijnaart. Aanstaande vrijdagavond vindt op ludieke wijze de aftrap plaats van de kaartverkoop.

Muziekvereniging Oranjevaan draait haar hand niet om voor een grootse productie. Zo werd al eerder succes geoogst met Sister Act De Musical, Orange in Concert en Turn on the Music. Ciske de Rat De Musical overtreft alles. Dat begint al met de cast die uit 23 volwassenen en 11 kinderen bestaat. Het koor MOVE, met ruim 30 leden, vormt het ensemble. Ook verleent het ballet van Caroline Ophof zijn medewerking aan de musical. Helemaal bijzonder is dat de muziek wordt gespeeld door het orkest van Oranjevaan. Aangevuld met gastmuzikanten zijn dat ruim 50 muzikanten. Nog niet eerder werd de muziek van deze musical gespeeld door een harmonieorkest. Dirigent Michel Hectors heeft speciaal daarvoor de muziek bewerkt.

Straatschoffie
Ciske de Rat De Musical vertelt het beroemde verhaal over het Amsterdamse straatschoffie Ciske Vrijmoeth, maar laat ook zien hoe het hem vergaat als volwassen man. Zijn belevenissen tijdens de mobilisatie van 1939 zijn ragfijn door de musical heen geweven en geven een nieuwe dimensie aan het oer-Hollandse verhaal. In de musical zorgt de jonge Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken. Tegelijk zien we de volwassen Ciske worstelen met zijn verleden. Voor het uitvoeren van Ciske de Rat De Musical heeft Oranjevaan toestemming van Stage Entertainment Productions B.V.

Onvergetelijk
Oranjevaan trekt alles uit de kast omdat het 125 jaar bestaat. Zij wil het publiek een onvergetelijke avond of middag bezorgen. De sporthal van De Parel wordt veranderd in een ware theaterzaal, compleet met een tribune. Een professioneel licht- en geluidsbedrijf zorgt ervoor dat iedereen goed te zien en te horen is. Een groot deel van het decor wordt gevormd door een gigantisch projectiescherm, waardoor het publiek nog meer in het verhaal getrokken wordt. Het wordt echt een musical die niemand wil missen.

Start voorverkoop
De elfkoppige kindercast geeft komende vrijdagavond een voorproefje van de musical. Aan het begin van Het Ongelofelijke Ongeluksbal in De Graanbeurs zingen de musicaltalenten om 20.30 uur het bekende nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’. Zij worden daarbij begeleid door pianist Jens van Hoof. Aansluitend overhandigt Ciske de Rat (Jannes Matthee) de eerste toegangsbewijzen aan Prins Robert den Eerste. Dat is meteen het officiële startsein van de kaartverkoop. De toegangsbewijzen zijn vanaf zaterdag verkrijgbaar bij: Drogisterij/parfumerie Sebastiaan (Voorstraat 39), Voet Installatietechniek (Voorstraat 7) en Slijterij Van der Maas (Oudemolensedijk 9). Ze zijn ook te bestellen via www.oranjevaan.nl/ciske. De kaarten kosten slechts € 12,50 in de voorverkoop (€ 15,- aan de zaal).

Ciske de Rat De Musical wordt opgevoerd op vrijdag 18 maart om 19.30 uur, zaterdag 19 maart om 19.30 uur en zondag 20 maart om 14.00 uur.

Posted on

Oranjevaan bakt oliebollen voor Ciske


Zodra de klok weer in de winterstand is gezet, begint het bij de muzikanten van Oranjevaan te kriebelen. Ze willen aan de slag met het bakken van kakelverse oliebollen. Zaterdag 7 november mogen ze hun baktalenten weer etaleren. Dit keer voor een belangrijk doel, namelijk Ciske de Rat De Musical!

Oranjevaan bestaat dit jaar precies 125 jaar. De festiviteiten worden op 18, 19 en 20 maart afgesloten met het opvoeren van de hitmusical over het leven van Ciske de Rat. De musical vertelt niet alleen het ontroerende verhaal van een straatschoffie, maar laat ook zien hoe het hem vergaat als volwassen man. Het resultaat is een aangrijpende voorstelling met een traan, maar zeker ook met een lach.
Oranjevaan voert de musical voor het eerst op met muziek die gespeeld gaat worden door een harmonieorkest. MOVE, het koor van Oranjevaan, vormt het ensemble. Voor de cast zijn talentvolle spelers én kinderen geselecteerd. Kortom, deze musical mag u in maart volgend jaar niet missen.

Vier momenten
De kosten van een dergelijke productie lopen aardig in de papieren. Daarom gaat de opbrengst van het nieuwe oliebollenbakseizoen naar Ciske de Rat De Musical. De komende maanden bakt Oranjevaan op minimaal vier momenten haar overheerlijke oliebollen. Namelijk op zaterdag 7 november, zaterdag 12 december, donderdag 31 december (oudejaarsdag) en zaterdag 6 februari (carnaval).

Voorstraat
Zaterdag 7 november staat de bakkraam opgesteld voor Sebastian Drogisterij en Parfumerie aan de Voorstraat 39 in Fijnaart. De oliebollen worden ter plaatse gebakken en zijn dus kakelvers. De eerste bollen komen rond 09.15 uur uit het vet. Wilt u genieten van een heerlijke lekkernij bij de koffie of lunch, zorg dan dat u op tijd bij de kraam bent, want op is op. De oliebollen worden zaterdag ook verkocht in de flat Fine Aerde (van 10.00 tot 10.45 uur) en in de hal van Fendertshof (van 11.00 tot 11.30 uur). Een zak met tien versgebakken oliebollen kost slechts € 6,-.

Meer informatie: www.oranjevaan.nl

 

 

Posted on

Vakanties voorbij, repetities gaan verder

De zomervakantie is voorbij. De cast, kindercast, ensemble, ballet en het orkest gaan nu in volle vaart verder met de repetities voor Ciske de Rat De Musical. 

Dat betekent niet dat er in de vakantie stil is gezeten, integendeel. De castleden die niet waren vertrokken naar andere oorden, repeteerden gewoon verder op een speciale locatie. Namelijk in de tuin van een van de leden van Oranjevaan. Een prima plek. Sinds woensdag 2 september vertoeven we weer op de vertrouwde plek in De Parel. Die avond werd voor het eerst met de kindercast gerepeteerd. Een prima eerste keer.

De komende drie repetities ligt voor de cast de nadruk op de zang. Ook gaat het ensemble aan de slag. Het orkest heeft ook de muziek weer op de lessenaars gezet.

De repetities gingen in de zomervakantie gewoon door, maar dan wel in de tuin.
De repetities gingen in de zomervakantie gewoon door, maar dan wel in de tuin.
In de klas.
In de klas.
Het liedje Later.
Het liedje Later.
Even uitzoeken hoe het ook alweer is bedacht.
Even uitzoeken hoe het ook alweer is bedacht.
Posted on

Het taartmoment


Met het aansnijden van twee taarten door de jonge en de volwassen Ciske is woensdagavond 8 juli het officiële startsein gegeven van Ciske de Rat De Musical. De 125-jarige Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart voert deze productie van Stage Entertainment Productions op in maart volgend jaar. Met het taartmoment en de presentatie van de cast, het ensemble, het orkest en overige medewerkers is het repetitieproces begonnen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jannes Matthee als jonge Ciske en Stefan van der Kemp als volwassen Ciske. In totaal bestaat de cast uit ruim twintig acteurs/zangers. Het ensemble wordt gevormd door koor MOVE. De muziek wordt gespeeld door het orkest van Oranjevaan. Het ballet van Caroline Ophof verleent eveneens zijn medewerking. Ciske de Rat De Musical is te zien in het weekend van 19 en 20 maart in De Parel in Fijnaart.

Taartmoment_Ciske2_web