De inhoud

Ciske de Rat De Musical is het verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Het vertelt het beroemde verhaal over de kleine Ciske, maar laat ook zien hoe het hem vergaat als volwassen man. De belevenissen van Cis de Man tijdens de mobilisatie van 1939 zijn ragfijn door de musical heen geweven en geven een nieuwe dimensie aan het oer-Hollandse verhaal. 

In de musical zorgt de kleine Ciske opnieuw voor momenten van ontroering, humor en brutale streken. Tegelijk zien we de volwassen Ciske worstelen met zijn verleden. De musical staat garant voor een avond vol herinneringen aan het jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos. Naast de hit ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ heeft Henny Vrienten 26 nieuwe nummers voor de musical geschreven.

Ciske de Rat De Musical was als professionele productie vanaf 3 oktober 2007 tot en met 29 november 2009 in verschillende Nederlandse en Vlaamse theaters te zien. Meer dan een miljoen mensen bezochten de musical, die in 2008 maar liefst zeven Musical Awards in de wacht sleepte.

Sinds 2014 kan Ciske de Rat De Musical ook door amateurverenigingen opgevoerd worden. De productie staat garant voor uitverkochte zalen.
Muziekvereniging Oranjevaan brengt Ciske de Rat De Musical voor het eerst met een harmonieorkest, aangevuld met een accordeon, draaiorgel en carillon. Voor het uitvoeren van Ciske de Rat De Musical heeft Oranjevaan toestemming van Stage Entertainment Productions B.V.