Bondsonderscheiding, bingo en barbecue

De letter B stond zaterdagavond 24 augustus centraal in de tuin van Riky en Wim van der Zande. Op de jaarlijkse Barbecue van Muziekvereniging Oranjevaan werd een Bijzondere Bondsonderscheiding uitgedeeld. Ook Beleefden de aanwezigen veel plezier aan de foute Bingo. 

Voorzitter Joop van de Meulenreek van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen was speciaal naar Fijnaart afgereisd om Geert Knook in het zonnetje te zetten. In 1966 werd Geert lid van Oranjevaan als klarinettist. Door de liefde verhuisde hij naar Willemstad, waar hij lid werd van Oefening Baart Kunst (OBK). Ook was hij ondertussen overstapt op de saxofoon. In 2013 kwam er een einde aan OBK, waarop Geert (en ook zijn vrouw Jeannette) opnieuw lid werd van Oranjevaan. Hij is dus ruim 5 jaar lid van de Fijnaartse muziekvereniging, waarvoor hij een speldje kreeg. Daarnaast ontving hij ook de vergulde speld met zirkonia, omdat hij meer dan vijftig jaar lid is van muziekverenigingen. Inmiddels telt Oranjevaan drie leden met deze bijzondere onderscheiding. Naast Geert zijn dat Riky van der Zande en Johan Nijhoff.

Tijdens de barbecue werden ook speldjes uitgereikt aan Jeannette Knook en Finn van der Zande voor hun 5-jarig lidmaatschap. Bas Jaspers kreeg van de vereniging een bioscoopbon omdat hij afgelopen seizoen geslaagd is voor zijn C-diploma.

Rondom het smullen van het gegrilde vlees werden enkele rondjes foute bingo gespeeld. Dit onderdeel was heel leuk opgezet door de leden Linda de Winter en Kim Roks. Naast verschillende prijsjes, werd er vooral veel lol beleefd aan het spelletje met de getalletjes. Tot slot zocht iedereen het kampvuur op om de geslaagde avond af te sluiten.

Hieronder een fotoreportage van de avond. De huisfotograaf was helaas te druk met het barbecueën, zodat foto’s van dit onderdeel erbij zijn ingeschoten…

Reacties zijn gesloten.