Een harmonische kerstsfeer

SONY DSCKerst is bij uitstek het feest van saamhorigheid en verbroedering. En wat verbroedert nu meer dan muziek? In de aanloop naar Kerstmis brengen jonge en volwassen muzikanten uit Fijnaart e.o. gezamenlijk een goed stuk muziek ten gehore.

De leerlingen van de Fijnaartse muziekverenigingen Oranjevaan en De Unie trappen vrijdag 13 december af met een gezamenlijk kerstconcert bij de Blokker Kerstwinkel aan de Molenstraat. De warme klanken van de Eigen-Wijsjes en Uniek gaan vergezeld met de verkoop van chocolademelk en glühwein. Zo hoeft niemand kou te lijden.

Kerstzangdienst
De jonge musici verwelkomen twee dagen later de bezoekers van de Kerstzangdienst in de Dorpskerk aan de Kerkring in Fijnaart. De dienst begint zondag 15 december om 19.00 uur. Voorafgaand spelen de Eigen-Wijsjes en Uniek de mooiste kerstliedjes. Tijdens de dienst wordt de samenzang muzikaal ondersteund door het harmonieorkest van Oranjevaan, dat voor deze gelegenheid is uitgebreid met muzikanten van zusterverenigingen OBK uit Willemstad, De Unie uit Fijnaart, Regio-Orkest West-Brabant, Gastels Fanfare, Soli Deo Gloria uit Wouwse Plantage en anderen.

MOVE
Niet alleen de muzikanten van Oranjevaan verkeren in kerstsfeer. Ook het koor MOVE heeft twee kerstoptredens op het programma staan. De zangers en zangeressen luisteren dinsdag 17 december de Kerstavond van KVO Klundert/Noordhoek op. Tot slot is MOVE te zien en te horen tijdens de Kerstmarkt op zondag 22 december in de Gummaruskerk in Steenbergen.

De Unie
Muziekvereniging De Unie laat eveneens van zich horen in de adventsperiode. Dinsdag 24 december begeleidt de harmonie de kerstnachtmis van 22.00 uur in de katholieke kerk H. Jacobus de Meerdere in Fijnaart. De muzikanten worden daarbij ondersteund door leden van St. Cecilia uit Stampersgat en Regio-Orkest West-Brabant.

Reacties zijn gesloten.