Film en harmoniemuziek vormen een ideale combinatie


Wanneer film en harmoniemuziek samenkomen ontstaat er een prachtig geheel, waarvan je alleen maar kunt genieten. Deze belevenis hadden zaterdagavond 8 april zo’n 150 mensen in Fijnaart tijdens @the movies van de muziekverenigingen Oranjevaan uit Fijnaart en Soli Deo Gloria uit Wouwse Plantage. De live gespeelde muziek gaven de vertoonde filmbeelden een extra dimensie, waardoor alle aanwezigen een zeer geslaagde avond hadden.

Het idee voor @the movies was aan de bar ontstaan na een repetitieavond van Oranjevaan. Onder het genot van een goed glas wijn, bier en cola light werd geopperd om een concert te verzorgen met louter filmmuziek. Zoals zo vaak bij Oranjevaan groeiden de ideeën met de minuut. Uiteindelijk ontstond er een project waarbij de livemuziek zou worden ondersteund met filmbeelden, vertoond op het grote scherm van De Parel. Al snel werd voorgesteld om muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Wouwse Plantage uit te nodigen om samen dit bijzondere concert te verzorgen. Beide orkesten hebben immers dezelfde dirigent, Michel Hectors, en vullen elkaar qua bezetting prima aan.

Filmklassiekers
Zaterdagavond werden in de tot bioscoop omgebouwde theaterzaal van De Parel dertien filmklassiekers vertoond met daarbij de live gespeelde muziek. Dankzij een mooie montage van Davy van den Eijnden waren beeld en muziek prima met elkaar in balans. Het publiek genoot onder andere van Frozen, Grease, Pirates of the Caribbean, Bodyguard, Les Miserables, Aladdin, The Phantom of the Opera en The Lion King. Een extra applaus kreeg de 15-jarige Martijn Maris voor zijn trompetsolo in Children of Sanchez.

Zangeres
Een hoofdrol was er ook weggelegd voor zangeres Kim van Doorne. Zij vertolkte prachtig het nummer I dreamed a dream in Highlights from Les Miserables en One Moment in Time van Whitney Houston. Meer dan terecht ontving zij een groot applaus.

Grappig
Tussendoor werd er veel gelachen. Daar zorgden de grappige voorfilmpjes voor. De acteurs Stefan Lankhuizen, Eddie Boekestijn, Yvonne van Kakerken, Simone Ewijk en Erwin Lankhuizen hadden voor de opnamen Fijnaart en Willemstad onveilig gemaakt. Vooral de persiflages van Frozen, Aladdin en The Phantom of the Opera waren hilarisch. Voor de parodie van Pirates of the Caribbean hadden twee vechtende piraten op een zonnige zondagmiddag het drukke Willemstad doorkruist. Daarbij beenden zij zich al duellerend een weg door de dagjesmensen en terrasbezoekers.

Overdoen
Met @the movies oogstten Oranjevaan en Soli Deo Gloria zaterdagavond veel lof. De volgende middag mochten zij het filmconcert nog eens dunnetjes overdoen voor een volle gymzaal van De Spil in Wouwse Plantage. Ook daar genoot het publiek met volle teugen.

Reacties zijn gesloten.