Geen Belle voor Oranjevaan

Affiche_B&BHet 125-jarig bestaan van Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart kan niet opgeluisterd worden met de musical Beauty and the Beast. Stage Entertainment van Joop van den Ende heeft besloten komend seizoen met de Disneymusical langs de Nederlandse theaters te trekken. Daardoor wordt de show niet vrijgegeven voor amateurgezelschappen.

Voor de jarige Oranjevaan is dat een lelijke streep door de rekening. “We waren al best ver in onze voorbereiding. Zo was de cast al grotendeels samengesteld”, vertelt voorzitter Jan Willem van Bodegom. “Maar we zijn natuurlijk niet bij de pakken neer gaan zitten en zijn op zoek naar een goed alternatief. We hebben al een prachtige voorstelling op het oog. Wat uiteindelijk de keuze wordt, maken we binnenkort bekend.”

Voorjaar 2016
Het was de bedoeling dat met de musicalproductie het jubileumjaar 2015 werd afgesloten. “Dat is nu niet haalbaar”, aldus Jan Willem. “Maar we hebben dat creatief opgelost. Op zaterdag 21 maart zijn we ons jubileumjaar gestart met het eerste lustrumconcert van ons zanggezelschap MOVE. In het voorjaar 2016 sluiten we ons jubileumjaar af met een musical. Tussendoor hebben we nog andere festiviteiten, zoals een jubileumboek en een tuinconcert met expositie. Het wordt een prachtig jaar!”