Geslaagde aubade met Koningsdag

De harmonie van Muziekvereniging Oranjevaan mocht maandagmorgen 27 april aantreden voor de aubade met Koningsdag. Gelukkig kwamen de voorspellingen van kil en somber weer niet uit. Het oranje zonnetje straalde al vanaf de vroege morgen. Dat vonden de muzikanten niet erg. 

Naast klassiekers  als Zilvervloot, Fenderts Volkslied en het Wilhelmus stonden er nu ook drie spiksplinternieuwe liedjes op de lessenaars. ‘Kom in de rij’, ‘De mooiste fiets’ en ‘Feest’ zijn speciaal geschreven om gezongen te worden tijdens de aubade. De liedjes waren uitgedeeld op de basisscholen, zodat de kinderen alvast konden oefenen. Toch was het voor de aanwezigen even wennen. Gelukkig waren Mies, Ludian, Mieke en Jack bereid om als ‘voorzingers’ te fungeren. De reacties waren na afloop lovend.

Nadat de liedjes waren gezongen, de speeches waren afgestoken en de vlaggen waren gehesen, kon in Fijnaart Koningsdag 2015 van start gaan. De leden van Oranjevaan trokken naar ’t Onderdak om daar te genieten van koffie en een oranje gebakje. Voor de gastmuzikanten André, Otto en Jan was er een klein presentje als dank voor hun inzet. De dirigenten Jack Vermeulen (MOVE) en Michel Hectors (orkest) ontvingen een cadeau omdat zij onlangs (Jack) of samen met onze koning (Michel) jarig waren. Foto’s: Willian de Geus