Gouden Johan Nijhoff verrast met vergulde speld

Johan Nijhoff wist dat hij vijftig jaar lid was van Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart. Maar dat hij woensdagavond 14 november werd gehuldigd, kwam als een grote verrassing. Terwijl Johan samen met drumband DUO flink stond te repeteren voor de intocht van Sinterklaas, werd hij naar een andere ruimte in De Parel gelokt. Daar stonden de andere leden van Oranjevaan de jubilaris op te wachten, samen met voorzitter Joop van de Meulenreek van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

De nu 65-jarige Johan kwam als 15-jarige bij Oranjevaan om te trommelen. Daar zou het echter niet bij blijven. Vele jaren maakte Johan deel uit van het bestuur. Hij was geruime tijd secretaris en ook enkele jaren voorzitter. Daarnaast was Johan de drijvende kracht achter de oliebollenacties. Dat leverde hem de geuzentitel ‘Mister Oliebol’ op. Bovendien verzorgde hij geheel belangeloos de verhuur van de tent van de vereniging. Inmiddels alweer een groot aantal jaren is Johan de instructeur van drumband DUO en blijft hij een man met een groot Oranjevaan-hart.

Vergulde speld
Voor het 50-jarig lidmaatschap bij de muziekvereniging is Johan onderscheiden met een vergulde speld met zirkonia. Joop van de Meulenreek speldde hem de onderscheiding op en bedankte de jubilaris voor alles wat hij voor de muziek en voor de vereniging heeft betekend.

Reacties zijn gesloten.