Jeugduitje geocatching !!!

Zaterdag 6 september j.l. zijn de kids van Oranjevaan op stap geweest. Deze keer is er gekozen voor geocatching met daar aansluitend een frietje eten in de brasserie van ‘de Family’ in Fijnaart.

Om 14:00uur werden de kinderen verwacht bij de Parel. Van hieruit zijn we vertrokken naar het bos bij Rijsbergen, begeleidster Linda v/d Zande onze klarinettiste had goede ervaringen met het lopen van deze geocatch vandaar dat voor deze route is gekozen. Na een half uurtje rijden kwamen we aan bij het startpunt van onze route. Even wat drinken en een chippie voordat we vertrokken, ondertussen stelde Linda de GPS ontvanger in. De GPS ontvanger leidde ons door het fraaie bos bij Rijsbergen. Na enkele honderden meters lopen begon de GPS te piepen, dit betekend dat in een gebied van ca. 10 meter een zogenaamd waypoint was. Dit betekent dat er ergens een ‘schat’ ligt die ons het volgende coördinaat geeft. In dit geval lag er naast een weipaal een potje begraven met een verrekijker, in riddertaal stond beschreven, dat over de gracht het volgende coördinaat aangegeven stond. Na wat zoekwerk van onze jonge speurneuzen werd dit coördinaat snel gevonden.

Zo werden op de route acht van deze waypoints gezocht, vaak op een cryptische manier, zo moesten de kinderen munten op volgorde leggen, visjes vangen met een magneetje en het spel elektro moest worden gebruikt om de nieuwe coördinaten te vinden. Uiteindelijk werd de ‘grote schat’ gevonden hier mocht je iets uithalen en weer iets nieuws erin stoppen, Brent vond het leuk om een puntenslijper mee te nemen, onze kinderen hebben een oranje fluitje in de ‘schat’ gedaan. Na zo’n 2 uurtje speuren, puzzelen en lopen was de geocatch voorbij en gingen we terug naar het vertrouwde Fendert om de middag af te sluiten bij de Family.

Hier kon ieder wat naar zin zijn eten. Zo wilde Lejanne en Martijn graag een XXL-frikandel. Lejanne heeft hem naar hartenlust opgegeten, de ogen van Martijn bleken toch groter dan zijn buik, het lukte hem niet om deze gigafrikandel naar binnen te werken. Nadat het eten was gezakt nog even een heerlijk softijsje, de dag werd hiermee afgesloten.

De kinderen en de begeleiding hebben weer genoten van dit jeugduitje, tijdens het eten zijn er nieuwe ideeën besproken voor een volgend uitje, dus weer inspiratie genoeg voor een volgende keer.

Reacties zijn gesloten.