Jongerenuitje

19 mei j.l. heeft het jongerenuitje plaats gevonden. De naam is veranderd van jeugduitje naar jongerenuitje, we hebbeb niet zo veel jeugdleden en is onze jeugd is ook niet meer piep jong, daarom heeft het bestuur besloten om nu een uitje te organiseren voor jongeren tot 25 jaar.

Dit jaar zijn: Koen en Vera de Vos, Brent de Kraa, Martijn Maris, Finn v/d Zande en Bas Jaspers samen met de organisatoren Linda v/d Zande en Marco Jaspers afgereisd naar het GO-Kart Centre in Dordrecht. Hier is een arrangement geboekt, niet zoals de naam ontleent voor karten, maar voor een uurtje bowlen en laser-gamen met tussendoor een populaire maaltijd.

Om 15:00u werd er bij de plaatselijke Parel verzameld, iedereen was netjes op tijd, hierdoor konden we op tijd vertrekken richting Dordrecht. Ruim voor de afgesproken tijd arriveerde we bij het kart-centre. Er waren voldoende banen beschikbaar en konden gelijk beginnen met bowlen. We kregen 2 banen tot onze beschikking, na een korte discussie doen we met of zonder hekjes, werd er toch besloten net als de volwassenen zonder hekjes te bowlen.

De groep werd in tweeën gesplitst en de eerste onderlinge strijd is begonnen. Na even wennen aan de baan en uit te proberen welke bal het lekkerste gooit werden de resultaten steeds beter, zo werd er in de 2e ronde steeds meer strikes en spares gegooid en kregen de ‘pins’ geen kans meer om te blijven staan. Finn en Koen deden het heel goed, maar Marco bleek die dag het beste in vorm te zijn.

Na een korte wandeling door het pand richting de kartbaan kwamen we bij het restaurant aan. Doordat we een beetje vroeg waren, duurde het even voordat het eten werd geserveerd. Dat voor sommige jongeren onder ons toch niet mee viel om zo lang op de stoel te blijven zitten. Ondertussen konden we de geur van rubber van de karts opsnuiven. En konden we even kijken naar het ‘kartgeweld’. Na enige tijd, werd ons geduld beloond met heerlijke kipsaté met rauwkost en met lekkere dikke Belgische frieten, dit ging er bij iedereen prima in. Opvallend was wel dat de jongens niet echt liefhebbers zijn van rauwkost.

Na een tijdje werden we opgepikt door één van de medewerkers en werden we naar het lasergamen begeleidt. Na instructie kon het spel beginnen, we werden in twee teams gesplitst, we kregen allemaal een futuristische harnas aan met lampjes en later bleek dat het ding ook nog praten als je geraakt was. We werden de laserruimte ingestuurd waar we op elkaar konden schieten, behalve op je teamgenoten natuurlijk. Dat voor sommige ook lastig bleek te zijn.  Het was een vrij grote ruimte met allerlei op een vreemde manier geplaatste wandjes waar je jezelf achter kon verstoppen en rennen zodat een ander je niet zag, tenminste dat was de bedoeling. Maar steeds werd je toch verrast door een teamgenoot of iemand van de tegenpartij, waarna een heftige schietpartij ontstond.

Na een klein halfuurtje was de pret afgelopen en gingen we met rode konen van het rennen weer terug naar het hoofdkwartier, hier werden de harnassen weer uitgedaan en de resultaten bekend gemaakt, het groene team heeft gewonnen. Koen die ook lid was van het groene team bleek onze beste schutter te zijn.

De middag werd afgesloten en gingen weer terug naar ‘de Fendert’. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde middag, waarbij we elkaar weer eens op een andere manier leerde kennen dan tijdens de repetities.