Lovende recensie Turn on the Music

Publiek enthousiast over Turn on the Music

door Henk den Ridder FIJNAART – Als er één ding afgelo­pen weekend in sporthal De Parel in Fijnaart opviel is dat er zo goed nagedacht is over de show Turn on the Music.

Jeugd- en Sportvereniging De Kie­viten en Muziekvereniging Oran­jevaan hadden de wervelende show tot in de puntjes voorbereid en dat betaalde zich uit tijdens de twee uitverkochte voorstellingen.

Zo bleek het een goede keuze de grote zaal in drie stukken te verde­len: een tribune voor het publiek, een podium voor de muzikanten en daartussen een groot speelveld voor de turners. Zo’n opstelling werkt alleen als het orkest goed hoorbaar is aan de andere kant van de zaal. Een uitstekende en professioneel bediende geluidsin­stallatie zorgde daarvoor.

Ook de belichting was goed ver­zorgd. Met enkele schijnwerpers kon het grote podium voor de sporters heel intiem worden ge­maakt.

Wat ook heel goed werkte was het verhaal van Sanne. Steeds als de turnopstellingen werden veran­derd ging de aandacht uit naar Sanne, die zo graag wilde turnen.

Door dit verhaal in het draaiboek te verwerken hoefde het publiek zich niet te vervelen.

Tot slot was er humor. Een vriend­je van Sanne heette Remi. Hij was helemaal alleen op de wereld. „Daar zouden ze een boek over moeten schrijven”, zei Sanne.

 Samenwerking muziekvere­niging en turnclub pakt goed uit in bomvolle sport­hal De Parel in Fijnaart


 Ook de kleintjes hebben een rol in de show.

 

  Ook de belichting van de show Turn on the Music van De Kieviten en Oranjevaan is goed verzorgd. foto Peter van Trijen/het fotoburo

Geef een reactie