‘Moeder Oranjevaan’ koninklijk onderscheiden

Riky_14Riky van der Zande uit Fijnaart was dinsdag 26 april met stomheid geslagen toen ineens burgemeester Jac Klijs voor haar deur stond. De burgervader was niet met lege handen naar de Boerendijk afgereisd. Hij mocht Riky de versierselen opspelden die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Al vanaf haar negende speelt de nu 57-jarige Riky in het harmonieorkest van Muziekvereniging Oranjevaan in Fijnaart. Sinds 1990 is zij ook bestuurslid. Van 1996 tot 2007 was zij penningmeester en van 2007 tot en met 2010 secretaris. Riky verzorgt onder andere het kopiëren en archiveren van muziekstukken, regelt de boodschappen, organiseert en faciliteert vele activiteiten, waaronder acties, repetities, optredens en muzieklessen. Tijdens Ciske de Rat De Musical was zij een van de drijvende krachten achter de werkgroep Kleding. Daarnaast is Riky sinds 2013 mantelzorger. Wekelijks verricht zij ondersteunende werkzaamheden voor haar moeder en diens buurvrouw.

Door de vele activiteiten die Riky al zo’n lange tijd verricht voor de muziekvereniging vond het bestuur het hoog tijd om een lintje aan te vragen. Daar hoorde natuurlijk ook een bloemetje bij. Bovendien kreeg ‘Moeder Oranjevaan’ van haar vereniging een prachtig beeldje.

Reacties zijn gesloten.