MOVE bij Harvano op bezoek

Zondagmiddag 13 november houdt Senioren Harmonie haar Najaarsconcert in ’t Veerhuis in Oud Gastel. De aanvang is 14.00 uur en de toegang gratis. Harvano heeft voor dit Najaarsconcert wederom een gastkoor uitgenodigd. Koor MOVE van Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart zei graag ‘ja’ op de uitnodiging.

Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart is sinds september 2009 in het gelukkige bezit van een eigen koor: MOVE! Deze letters staan voor Muziekvereniging Oranjevaan Vocaal Ensemble. MOVE is ontstaan dankzij de succesvolle musical Sister Act, die in het voorjaar van 2009 door Oranjevaan op de planken werd gebracht. In deze productie speelde een nonnenkoor een belangrijke rol. De dames die zich voor de musical in een habijt staken, vonden het samen zingen zo leuk, dat besloten werd een koor op te richten. En met succes! MOVE bestaat inmiddels uit ruim dertig enthousiaste koorleden en heeft een breed repertoire variërend van ballads tot up tempo nummers. Er worden zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers gezongen.

Ciske de Rat
Afgelopen maart traden ze nog op in de musical Ciske de Rat welke in Fijnaart met groot succes werd opgevoerd.

Gemengd koor
MOVE is een gemengd koor waarbij naast het hebben van muzikaal plezier, de zangkwaliteiten van de koorleden voorop staan. Daarom worden de meeste nummers ook vierstemmig gezongen. De dirigent is Jack Vermeulen. Voor de instrumentale begeleiding zorgen Jens van Hoof op toetsen, Jelle Rijnberg op drums en Jouri van der Sanden op gitaar.

Harvano
Senioren Harmonie Harvano, met als dirigent Nico van Oudheusden, bestaat uit een 60-tal muzikanten uit de gehele Westhoek van Brabant en België, is opgericht in 1977. En viert dus volgend jaar haar 40-jarig bestaan. Iedere woensdagmiddag vanaf 14.00 uur wordt er serieus gerepeteerd in ’t Veerhuis te Oud Gastel. Harvano verzorgt zo’n 10 keer per jaar een optreden. Hoofdzakelijk in diverse Woonzorgvoorzieningen in de regio. Met daarnaast hun eigen halfjaarlijkse concerten. Het repertoire bestaat uit marsen, walsen en polka’s tot gedragen klassieke nummers. Van concertwerken tot thema’s uit musical en film. Maar ook populaire muziek wordt niet geschuwd.

Breed repertoire
Ook deze middag wordt weer een breed repertoire op de lessenaar gelegd. Van Amerikaanse volksliedjes tot een klassieke melodie in een modern jasje, van seasongs tot ‘easy listening’. Maar ook orkeststukken van erkende componisten als Philip Sparke en Jacob de Haan komen aan bod. Door om beurten op twee podia te musiceren, is het voor de aanwezigen een prettige afwisseling. Gezien de belangstelling bij eerdere concerten, is het verstandig om tijdig aanwezig te zijn.

www.harvano.nl

Reacties zijn gesloten.