Muzikale klanken tussen bloemen en planten

Leerlingen_OranjevaanVoor de leden van Oranjevaan uit Fijnaart is 1890 bijzonder. In dat jaar werd hun muziekvereniging opgericht. Het hele jaar door staan de muzikanten en koorleden stil bij het 125-jarig bestaan. Zo ook zondag 5 juli. De Open Tuinendag Moerdijk wordt aangegrepen voor een zomers tuinconcert met bijzondere optredens en een uitgebreide expositie.

De festiviteiten rondom het jubileum zijn in maart gestart met het lustrumconcert van Muziekvereniging Oranjevaan Vocaal Ensemble (MOVE) en worden in maart volgend jaar afgesloten met Ciske de Rat De Musical. Zondag 5 juli trekken de muzikanten en koorleden naar buiten om in de openlucht hun muzikaliteit tentoon te spreiden.
Een van de trouwste leden heeft samen met haar man een schitterende parktuin van ongeveer 5000 m2. De tuin van Riky en Wim van der Zande is een van de vier die zondag deelnemen aan de Open Tuinendag Moerdijk. In de tuin verzorgt Oranjevaan vanaf 14.00 uur een concert.

Draaiorgel
Naast een optreden van het harmonie-orkest en koor laten diverse muzikanten en koorleden alleen of in kleinere samenstellingen van zich horen. Een bijzonder instrument dat zondag is te beluisteren is een draaiorgel. Dat heeft alles te maken met de grote productie die Oranjevaan aan het voorbereiden is. In het weekend van 19 en 20 maart 2016 wordt namelijk als eerste harmonievereniging Ciske de Rat De Musical opgevoerd.

Tentoonstelling
Tijdens het concert kunnen de bezoekers niet alleen genieten van de muziek én van de tuin, maar ook van het verleden van Oranjevaan. In de tuin staat een tentoonstelling opgesteld over 125 jaar Oranjevaan. Met foto’s, krantenknipsels, verhalen en andere materialen wordt de geschiedenis levend gemaakt

Gratis
De toegang tot het tuinconcert is gratis. Er zijn zitplaatsen aanwezig en men kan zich tegoed doen aan koffie, thee of een ander drankje met een lekkernij. Ook zijn er verkoelende ijsjes verkrijgbaar. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de jubileumproductie.

Tuinconcert Oranjevaan, zondag 5 juli, van 14.00 tot 17.00 uur, Boerendijk 14 in Fijnaart.