Oliebollen van Oranjevaan vallen in de smaak

Een warme oliebol met een dun laagje poedersuiker is de ideale versnapering bij de koffie of op de lunchtafel. De lekkernij kent veel liefhebbers. Zeker als de oliebol is gebakken door Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart. Zaterdagmorgen 4 november waren de muzikale bakkers weer in bedrijf op de Voorstraat. En met succes; binnen enkele uren waren de ruim 2250 oliebollen gebakken en verkocht.

De oliebollen van Oranjevaan vallen niet alleen in de smaak bij de dorpsgenoten. Zelfs vanuit Zevenbergen komen liefhebbers speciaal naar Fijnaart gereden om enkele zakken in te slaan. Dit keer werden de oliebollen gebakken in nieuw aangeschaft bakapparatuur. Het resultaat was als vanouds top. Officieel begon de verkoop om 09.15 uur, maar al drie kwartier eerder meldden de eerste klanten zich bij de kraam. Zij moesten nog even geduld hebben. Daarna ging het hard. Aan het eind van de ochtend was alles op.

Kerstmarkt
De liefhebbers hoeven niet lang te wachten. Muziekvereniging Oranjevaan is zaterdag 9 december aanwezig tijdens de kerstmarkt van Fijnaart. De markt begint om 16.00 uur. Vanaf dat tijdstip zijn de versgebakken oliebollen van Oranjevaan verkrijgbaar. Heerlijk voor ’s avonds bij de koffie, thee of warme chocolademelk.

The Gift
De opbrengst van de oliebollenacties vloeit in de verenigingskas van Oranjevaan. Daarmee worden niet alleen nieuwe instrumenten of bladmuziek betaald, maar ook grote producties bekostigd. Het eerstvolgende project is de musical The Gift op zaterdag 16 december. Om 19.30 uur wordt dan het Kerstverhaal in Passion-stijl opgevoerd in de sfeervolle ambiance van de rooms-katholieke kerk in Fijnaart. Kaarten kosten € 12,50 in de voorverkoop en zijn inclusief gratis koffie/thee in de pauze). Zij zijn verkrijgbaar bij Sebastian Drogisterij en Parfumerie en via de website www.oranjevaan.nl/thegift

Reacties zijn gesloten.