Op zoek naar Belle… en andere musicalsterren

Affiche_B&BHet 125-jarig bestaan van Muziekvereniging Oranjevaan uit Fijnaart krijgt volgend jaar een sprookjesachtig slot. In het weekend van 19 en 20 december 2015 wordt de Disneymusical Beauty and the Beast opgevoerd. De jubilerende vereniging is daarvoor op zoek naar castleden. Alle musicaltalenten uit de regio worden opgeroepen zich te melden.

Muziekvereniging Oranjevaan heeft een traditie opgebouwd met het verzorgen van grote producties. Na Sister Act de Musical, Orange in Concert en Turn on the Music gaan de spotlights nu op de Disneyklassieker Beauty and the Beast. “In 2015 bestaan we 125 jaar. Dat gaan we het hele jaar door vieren, onder andere met een lustrumconcert van ons koor MOVE op 21 maart, een jubileumboek en een expositie”, meldt voorzitter Jan Willem van Bodegom. “We zochten een spectaculair slot waar iedereen veel plezier aan beleeft. Een voorstelling die leuk is om te maken, die geschikt is voor jong en oud en die een echte publiekstrekker is. Na enig zoekwerk is de keuze gevallen op Beauty and the Beast.”

Sprookje
De musical beleefde een kleine tien jaar geleden haar Nederlandse première bij Joop van den Ende Theaterproducties. “Iedereen kent wel het prachtige sprookje over de mooie Belle die terecht komt in het duistere kasteel van de prins die in een verschrikkelijk beest is veranderd. Door deze vloek gaat ook het personeel als huisraad door het leven. Langzaam maar zeker valt Belle voor de innerlijke schoonheid van het beest”, vertelt Jan Willem. “Het is een leuke musical met veel grappige momenten en prachtige muziek. De ensemblenummers worden gezongen door ons koor MOVE, de slagwerkgroep krijgt ook een belangrijk aandeel in het stuk en de volledige muziek wordt gespeeld door het harmonieorkest.”

Rollen
De rollen worden vertolkt door twaalf castleden. “Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste, getalenteerde mensen. Niet alleen jongeren, maar iedereen is van harte welkom om zich aan te melden. Daarvoor zijn we op zoek naar geschikte kandidaten. Kun je zingen en acteren, ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur dan vóór 1 december een e-mail naar info@oranjevaan.nl Het liefst met een filmpje. En wie weet sta jij volgend jaar in de hoofdrol van Beauty and the Beast.”

Klik hier voor een beschrijving van de rollen.

Reacties zijn gesloten.