Oranjevaan laat veel mensen smullen

Veel inwoners van Fijnaart en Heijningen hebben op oudejaarsdag gesmuld van de oliebollen van Muziekvereniging Oranjevaan. Maar liefst 7735 bollen werden door de muzikanten gebakken en verkocht.

Het bakken van oliebollen zit Oranjevaan in de genen. Al zo’n 55 jaar lang wordt op de laatste dag van het jaar de lekkernij geproduceerd en aan de man en vrouw gebracht. Daarnaast houdt de muziekvereniging een kleinere oliebollenactie op drie andere momenten in het jaar.

Besteld
De oliebollen voor oudejaarsdag kunnen vooraf besteld worden. Op die manier werd bijna de helft van de lekkernijen verkocht. Zij werden thuisbezorgd of opgehaald bij een van de verkooppunten. De andere helft werd verkocht op de Voorstraat, bij Jumbo Fijnaart en in de flat Fine Aerde en in Fendertshof. In een ochtend tijd waren alle oliebollen verkocht. Dat betekent een mooie financiële opsteker voor de grote producties waar Oranjevaan ook om bekend staat.

Carnaval
De liefhebbers moeten geduld hebben tot zaterdagmorgen 25 februari. Dan worden de oliebollen weer gebakken en verkocht, voorafgaand aan de carnavalsoptocht.

oliebollen_stan_web

Reacties zijn gesloten.