Oranjevaan ‘ouw ze draoijend!

De koks van Oranjevaan bakken overheerlijke oliebollen.

De koks van Oranjevaan bakken overheerlijke oliebollen.

Het carnavalsmotto van De Kleibatsers is dit jaar Muziekvereniging Oranjevaan op het lijf geschreven. De Fijnaartse muzikanten staan niet alleen bekend om hun muzikaliteit en grootse producties, maar ook om de overheerlijke oliebollen. Een van de belangrijkste handelingen bij het oliebollenbakken is…. draaien!

Voor lekkere oliebollen moet je allereerst het beslag uitgebreid laten draaien, zodat de ingrediënten goed kunnen mengen. Na het inscheppen moeten de oliebollen in het vet continu gedraaid worden, zodat ze overal even bruin worden. Kortom, Oranjevaan ‘ouw ut draoijend!

Voorstraat
Oliebollen zijn een uitstekend middel om de hongerige carnavalsmaag te vullen. Daarom staat de bakkraam van Oranjevaan op (carnavals)zaterdag 14 februari opgesteld op de Voorstraat. De lekkernijen worden tegenover Sebastian Drogisterij Parfumerie ter plaatse gebakken en verkocht. De verkoop start om 08.45 uur.

Leutbollen
De leutbollen zijn tevens verkrijgbaar in de flat Fine Aerde en in Fendertshof. De verkoop vindt van 10.00 tot 10.45 uur plaats in de hal van de Jan Punthof en van 11.00 tot 11.30 uur in de hal van Fendertshof.

Jubileum
De oliebollen kosten slechts € 6,- per zak (à tien stuks). De opbrengst wordt onder andere besteed aan de jubileumactiviteiten van Oranjevaan. De vereniging heeft namelijk heel wat te vieren. Het koor MOVE viert zaterdag 21 maart zijn eerste lustrum. Tevens bereikt Oranjevaan dit jaar de respectabele leeftijd van 125 jaar.

Reacties zijn gesloten.