@the movies

Affiche_at the movies_webFilmconcert slaat een muzikale brug

 

Het succes van een film is niet alleen te danken aan mooie, spannende of grappige beelden. De onderliggende muziek is minstens zo belangrijk. Wie eens een film heeft bekeken met het geluid uit, zal dit zeker beamen. Beelden geven op hun beurt muziek iets extra’s. Dat muziek en film onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden laten de muziekverenigingen Oranjevaan uit Fijnaart en Soli Deo Gloria uit Wouwse Plantage op zaterdag 8 en zondag 9 april horen en zien tijdens hun gezamenlijk concert @the movies.

De twee harmonieorkesten hebben iets gemeen. Bij zowel Oranjevaan als Soli Deo Gloria zwaait Michel Hectors uit Roosendaal de dirigeerstok. Dat bracht beide orkesten op het idee om gezamenlijk een concert te verzorgen. Die samenwerking moest alleen wel bijzonder worden. En dat wordt het.

@the movies
Bij beide orkesten staat regelmatig filmmuziek op de lessenaar. Soms een nummer uit een film, maar ook vaak een hele medley. Tijdens @the movies wordt deze filmmuziek ten gehore gebracht. Maar daar blijft het niet bij. Op een groot scherm worden tegelijk beelden uit de desbetreffende film vertoond. Hierdoor heeft het publiek niet alleen iets aantrekkelijks om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. Bovendien wordt elk filmmuziekstuk geïntroduceerd door een grappig voorfilmpje.
Filmbeelden en filmmuziek worden onder andere vertoond en gespeeld uit The Lion King, Frozen, Aladdin, Pirates of the Caribbean, Grease, Les Miserables en The Phantom of the Opera.

Twee keer
In één weekend wordt @the movies twee keer uitgevoerd: op zaterdag 8 april om 19.30 uur in De Parel in Fijnaart en op zondag 9 april om 14.30 uur in De Spil in Wouwse Plantage. De toegang bedraagt € 7,50 per persoon. Kaarten voor het concert in Fijnaart zijn verkrijgbaar bij Sebastian Drogisterij en Parfumerie in Fijnaart en te bestellen via onderstaand bestelformulier.

Bestelformulier kaarten @the movies

Reacties zijn gesloten.